Jak zrobić koreańskie danie wojskowe Budae Jjigae

Poradnik dodany przez: kejsza 18 Jun, 2018 - Dania specjalne
2490 0

Dania z parówek nie kojarzą się z czymś nad wyraz smacznym. Są najczęściej stałym elementem studenckiego menu. Warto jednak wiedzieć, że mogą być także naprawdę smacznym posiłkiem, wystarczy tylko odpowiednio je przygotować. Dania z parówek są bardzo szybkie w przygotowaniu i mogą być pyszne, ale i zaskakujące. Kuchnia koreańska również wykorzystuje parówki, warto więc skorzystać z przepisu na szybkie hot pot. Potrawa nazywa się budae jigae i jest to danie specjalne, które można przygotować z wielu okazji. Począwszy od wieczorów z przyjaciółmi, a także uroczystych kolacji. Gotowanie warto rozpocząć od podsmażenia parówek i konserwy turystycznej. Następnie dodajemy kluseczki ryżowe, może je kupić w delikatesach, ale także w niektórych supermarketach. Na całość układamy jeszcze kimchi, można również kupić gotowe, bądź też przygotowanie je samodzielnie Następnie dodajemy cebulę dymkę, kukurydzę konserwową. Całość zalewamy bulionem warzywnym. Następnie musimy przygotować jeszcze sos do budae jigae, bądź możemy skorzystać także z gotowego sosu, który zawsze możemy delikatnie doprawić czosnkiem, aby smak był jeszcze bardziej intensywniejszy. Na górę układamy jeszcze koreański makaron i całość podlewamy bulionem. Gotujemy przez kilkanaście minut i nasz hot pot jest już gotowy. Oczywiście takie gotowanie wymaga trochę czasu, jednak nie jest wcale trudne i nawet laik poradzi sobie z przygotowaniem takiego dania. A kuchnia koreańska może być smaczna i warto ją wypróbować i zaskoczyć swoją rodzinę, czy też przyjaciół całkiem innym daniem, które ma bardzo intensywny i wyrazisty smak.

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić koreańskie danie wojskowe Budae Jjigae przypisano następujące tagi:

gotowanie dania specjalne kuchnia koreańska hot pot budae jigae dania z parówek

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić koreańskie danie wojskowe Budae Jjigae skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...